Back to All Events

JON OLAV

  • TYVEN Dronningens gate 11 7011 Trondheim Norway (map)
JONOLAV_02 - Copy (2).jpg

2018 er året hvor JON OLAV brått ble satt på kartet. Det startet med viralhiten «Hei Erna», før han gikk av med seieren i Urørtfinalen i regi av NRK P3. Siden har han inntatt scenen på noen av landets største festivaler, og ikke minst skapt stort engasjement med sine politisk ladde tekster. Nå er Sunnmøringen ute med debutalbumet sitt «Ung poesi» og besøker TYVEN i Trondheim!

«Han er veldig modig. Vi trenger en sånn som Jon Olav i norsk musikkliv.» 

Dette uttalte Urørt-juryen da det ble annonsert at det var JON OLAV som gikk av med seieren og ble kåret til Årets Urørt. Nå presenterer han sitt debutalbum «Ung Poesi».

«Det er veldig deilig å få ut dette albumet no. Og det er spesielt spennande sidan dette er det første albumet eg gir ut. «Ung poesi» handlar ikkje om politikk og engasjement, det handlar om det unge sinnet. Håper at folket vil sette pris på musikken!», sier JON OLAV. 

I august annonserte JON OLAV at han skulle ta en vågal avgjørelse som de færreste debutanter ville begitt seg ut på. Som et eksperiment slipper han albumet uten å promotere det på Facebook. Dette for å bevise at han ikke er avhengig av verdens største nettsamfunn. I tillegg har han satt seg et hårete mål om å nå et strømmetall på 150 000 på releasedag. 

«I det siste har eg blitt ganske lei av å følge reglane som Facebook lagar og eg har lyst til å bevise at ein kan eksistere også utanfor nettsamfunnet. Eg har ingenting å tape på det, føler eg», sier han. 

Til tross for at JON OLAV har vist langefingeren mang en gang, har han med den eksotiske dialekten klart å sjarmere det norske folk både på konsertscenen og gjennom singleslippene «Talentfabrikk», «Repetitivt system» og «Idiot». 

Nylig slapp JON OLAV sitt debutalbum «Ung Poesi» på hans eget plateselskap Lydheim.

Earlier Event: October 25
Wonder the Boy vs. Tilla
Later Event: November 22
Intertwine vs. Catnip Cloud