Back to All Events

brenn. vs. Frede Gabriel

  • LOKAL BAR Dronningens gate 12 7011 Trondheim Norway (map)
versus_facebook2.jpg

Konsertserien Versus er et samarbeid mellom Trondheim Konsertkollektiv og Lokal bar. Ca. en torsdag i måneden vil vi presentere en dobbeltkonsert der vi setter sammen en lokal artist, med en vi henter utenfra. Trondheim versus Verden. 

brenn. er duoen som skal redde rocken fra å falle utenfor popkulturens søkelys i årene fremover. Med et uhøytidelig, fargesprakende og energisk uttrykk viser bandet til rockens største fordel: det skal være, og er, gøy! Duoen har blitt omtalt av Trondheim Calling som "lyden av 2018", og spilte for stappfulle lokaler på festivalen i februar, til strålende anmeldelser. Samtidig har de vært på turné med Honningbarna og Pom Poko. Hittil har brenn. gitt ut fire singler, som alle ble anbefalt av P3 Urørt og hittil har samlet opp over 70.000 avspillinger på Spotify, og singelen Custom Girl er for tiden i rotasjon på NRK P3s spillelister. Live har duoen med seg fullt band, og kan sammenlignes med nasjonale og internasjonale artister som FIDLAR, Mac Demarco og Death By Unga Bunga, der humor og spontanitet står sentralt i deres konsertfilosofi.

--------------------------------------------------------------

Slik beskriver Trondheim Calling-sjef Thomas Ryjord FREDE GABRIEL:

"Når FREDE GABRIEL introduserer seg selv og sitt band med en lang monolog så er det lett å tenke at det bare er normcore-kødd på et nytt nivå. Helt til de begynner å spille og en forstår at dette er alvorlig bra. En av favorittkonsertene på årets Trondheim Calling” 

FREDE GABRIEL er noe så sjeldent som et melankolsk indieband som svarer på verdensvant “Don't kill my vibe" attitude. Du kjenner kanskje FREDE GABRIEL fra videokronikk-spalten i Humornieu eller da de delte ut 24 elektriske sparkesykler. Kjent er de blitt for melankolske bedriftspresentasjoner på alt fra Klimafestival til Petroleumskveld. Bandet nikker i retning soundet til Father John Misty,og har et narrativ som oser av gammel redbull.

Tema for kveldens "Dont kill my vibe attitude" - TBA. 

"Hva faen er dette for noe?” - Morten Ramm

Earlier Event: September 27
Frøkedal vs. Herman Wildhagen
Later Event: October 25
Wonder the Boy vs. Tilla