Back to All Events

Frøkedal vs. Herman Wildhagen

  • LOKAL BAR Dronningens gate 12 7011 Trondheim Norway (map)
versus_facebook1.jpg

Konsertserien Versus er et samarbeid mellom Trondheim Konsertkollektiv og Lokal bar. Ca. en torsdag i måneden vil vi presentere en dobbeltkonsert der vi setter sammen en lokal artist, med en vi henter utenfra. 

Etter å ha høstet strålende omtale og Spellemann-nominasjon for sin solodebut slipper Frøkedal albumet How We Made It 31. august og tar med seg bandet Familien på en lang norgesturné. Deres særpregede lydbilde kombinerer akustiske elementer, som feler og mandola, med elgitar, synth og trommer. Frøkedal, som også er kjent fra band som Harrys Gym, I Was A King og en rekke samarbeid, blant annet med den britiske kultartisten Robyn Hitchcock, har lenge vært en tydelig skikkelse på den norske indie-scenen. Hennes soloprosjekt er omfavnet av musikkpressen her hjemme, så vel som The New Yorker, Pitchfork og The Sunday Times.

Herman Wildhagen skriver låter i vise/folk-landskapet, med luftig vokal og mykt gitarspill som er til å ta og føle på. Med musikken sin har han blant annet overbevist i utvelgelsen av Trondheim Callings artister, og stod på scenene Avant Garden og Moskus med bandet sitt under fjorårets festival. I forkant av disse konsertene skrev Rubato.no om Herman: "Om du har hatt en hard og slitsom uke bør du definitivt komme deg til Avant Garden og sone ut til denne juvelen av en artist. Det finnes trolig ingen bedre måte å starte helgen på!". Litt senere samme år spilte han support for Thomas Dybdahl i Storsalen på Samfundet. Etter en suksessfull EP-utgivelse i fjor, jobbes det fortiden med et debutalbum, som spilles inn på et mørkeloft i kollektivet der Herman bor.

"Det sies at musikk ligger i mellom notene, og akkurat det er det mange som ikke har skjønt. Wildhagen har imidlertid skjønt det, og er i stand til å utføre denne kunsten forbilledlig." - Deichmandske musikkavdelingen

Earlier Event: September 22
BENDIK BRÆNNE
Later Event: October 11
brenn. vs. Frede Gabriel