Back to All Events

Les Big Byrd (SE)

  • Tyven Dronningens Gate 11 Sør-Trøndelag, 7011 Norge (map)
blob

Trondheim Konsertkollektiv presenterer Les Big Byrd (SE).

Stockholms-kvartetten Les Big Byrd har i løpet av de siste årene gjort seg bemerket som et av Skandinavias mest omtalte psych-rock-band. Siden oppstarten i 2011 har en rekke kritikerroste singler og 7-tommere kommet som perle på en snor, og nå er album nummer to endelig ute! «Iran Iraq IKEA» ble gitt ut 12. oktober i fjor og er en skimrende, modig og ambisiøs samling låter der Åhlund, Johanssons og de andre medlemmenes mange inspirasjoner samles og formes til noe helt egenartet.

Les Big Byrd består av Jocke Åhlund, Frans Johansson, Nino Keller og Martin ”Konie” Ehrencrona, som alle har sine røtter dypt nede i Stockholms indie-scene, og band som Caesars, Teddybears og Fireside. «Iran Iraq IKEA» vitner om en gjeng med flere tiårs kombinert erfaring, som står fritt til å tråkke opp nye stier innenfor sjangrene de alltid har elsket. På ”I Fucked Up I Was A Child” møter vakker melankolske melodier over analog-synth og mellotron en utleverende personlig tekst om mislykkethet og sorg. ”Eon” er en annen låt med samme melodifølelse og drivende trommer som nesten nærmer seg elektropop. Denne spennende sammensetningen har fått kritikerne til å hoppe i taket, og dommen er klar: Du er nødt til å oppleve Les Big Byrd live, på TYVEN 5.april!

Aldersgrense 20år

Earlier Event: March 21
Versus #5 Lazy Queen vs j00
Later Event: May 23
AVLYST: Versus #6 NEA vs. SOLÅ